Maak je eigen bedrijfsfilm

(5 sterren uit 3 reviews)

In deze cursus ga je aan de slag met jouw eigen bedrijfsfilm. Wij helpen je bij alle stappen: wat vertel je wel en wat kan je bijvoorbeeld beter in tekst op je website zetten? Hoe pak je het filmen aan? En natuurlijk loodsen we je ook door de montage heen! We doen dat met heldere opdrachten en handige downloads, waardoor je aan het einde van deze cursus jouw eerste zelfgemaakte bedrijfsfilm direct online kunt zetten. De kennis die je opdoet in deze cursus kun je goed gebruiken om ook in de toekomst gemakkelijker en sneller een video te maken!

Je krijgt

23 heldere lessen, van script tot montage
Maak je video aan de hand van een duidelijke template
Ruim 1,5 uur aan exclusieve video’s
Inclusief 8 downloads
Ontvang een certificaat van deelname
Na afronding van de cursus is jouw bedrijfsfilm klaar om te gebruiken
 Direct contact met ons: stel je vragen onder de les
Met tevredenheidsgarantie
Optioneel: persoonlijke 1 op 1 begeleiding

Volg deze cursus

€245,00 - €399,00

De video die bij jouw bedrijf past

Met een bedrijfsfilm geef je potentiële klanten een goed gevoel over je bedrijf en over jou. Omdat je klanten, voor ze iets kopen, kunnen zien met wie ze zaken doen. In deze cursus gaan we met simpele middelen een bedrijfsfilm maken waarin je jouw verhaal kunt vertellen aan je klant. Je hebt hiervoor geen filmkennis nodig!

Wij leren je hoe je op een eenvoudige manier, bijvoorbeeld met je telefoon, een professioneel resultaat neerzet. Dat doen we aan de hand van een handige blauwdruk: als je deze cursus stap voor stap volgt, dan heb je na de laatste les jouw video klaar. Je kan hem direct online verspreiden onder jouw publiek.

Extra leuk: we werken in deze cursus natuurlijk toe naar een bedrijfsfilm, maar als je alles onder de knie hebt kun je met alles wat je geleerd hebt natuurlijk vaker gaan filmen. Denk aan zakelijke vlogs, tutorials of productvideo’s, om zo voor jouw onderneming nog meer zichtbaarheid te genereren.


Over Riske & Grietje

Al jaren maakten wij, als individuele filmmakers, video’s voor onze klanten. We benadrukten vaak wat video kan betekenen voor je onderneming... en toch, gek genoeg, maakten we nooit video’s om onszelf te promoten. Ja... bij de schilder thuis kunnen de kozijnen wel een likje verf gebruiken 😉

Met het ontstaan van de Videomakers kwam daar verandering in. We begonnen video's op Youtube te plaatsen waarin we onze kennis delen met anderen. Sindsdien worden we dagelijks benaderd: door mensen die zelf willen leren filmen, maar ook door klanten die graag een video willen laten maken.

Wat ons verraste: we merken dat klanten die ons benaderen ons vaak heel persoonlijk aanspreken. Ze hebben het gevoel dat ze ons al kennen. Wat ook zo is! In onze video's zie je immers echt wie wij zijn. Video werkt, want weten met wie je zaken doet, geeft vertrouwen. En dus een fijn gevoel!

Moet je dan meteen een heel Youtube kanaal beginnen om video succesvol in te zetten? Zeker niet! Ook met een enkele goede video waarin je jezelf en je bedrijf laat zien, kun je al veel waarde toevoegen aan je website. Of aan je Facebookpagina, op Linkedin of je nieuwsbrieven... overal waar je online gezien wilt worden.

We hebben deze cursus dan ook gemaakt met als doel jou alle handvatten te geven die je nodig hebt om zelf op een simpele manier een bedrijfsfilm te maken. Of je nu met een enkele bedrijfsfilm aan de slag gaat, of daarna nog vaker wilt gaan filmen, met deze basis kun je video gaan inzetten zoals jij dat wilt.

Wat cursisten zeggen

"Mijn persoonlijke interesses lagen al lange tijd bij het maken en monteren van leuke filmpjes omdat je met privé materiaal bezig bent zijn er geen grenzen binnen je eigen kunnen. Door een balletje op te gooien bij mijn werkgever kwamen wij op het idee zelf filmpjes te gaan maken wat wij zoal in huis hebben. Dit bleek nog niet zo eenvoudig want waar moet je beginnen. Met een paar klikken op het WEB trokken Riske en Grietje al snel mijn aandacht. Hey een cursus bedrijfsfilm maken …… In deze cursus nemen de dames je stap voor stap mee in de wereld van het filmmaken gevorderd of niet het is toegankelijk voor iedereen.

Met hun aanstekelijk enthousiasme, humor en vermakelijke zelfspot gaat het bij hun ook niet altijd volgens plan. Zo zie je dus waar je zoal tegenaan kunt lopen en het zou kunnen oplossen. De skype sessies zijn een echte aanrader hierdoor word jou filmmateriaal objectief bekeken je brainstormt samen over je film ontwikkelingen. Tot slot zie je, je vorderingen binnen de cursus. Door de vele films, tutorials, tips en tricks die de dames met je delen is het zeker geen stoffige cursus in tegendeel. Je hoeft geen FAN te zijn,…. neem van mij aan dat wordt je dat vanzelf."

Sil

Lees alle reviews


Maak jouw bedrijfsfilm in 5 stappen

Leer stap voor stap je eigen bedrijfsfilm maken, met eenvoudige middelen. Zelfs met alleen een telefoon kun je in deze cursus al aan de slag. We gaan jou helpen bij:


 • Stap 1: het schrijven van een script

  Wat vertel je? En vooral: wat vertel je niet? Wij hebben al vaak bedrijfsfilms gemaakt en weten inmiddels wat werkt en wat je beter niet kan doen. In de eerste lessen gaan we het daarover hebben. Zodat jouw video zijn doel niet voorbij schiet! Inclusief handige downloads.

 • Stap 2: van script naar storyboard

  Welke beelden passen er bij jou verhaal? Wat laat je zien en wat juist niet? En hoe film je dat? Door de beelden die je gaat maken van tevoren goed uit te denken, zorg je ervoor dat de montage straks veel gemakkelijker gaat!

 • Stap 3: de filmdag voorbereiden

  Voordat we echt uit de startblokken schieten, gaan we de filmdag tip top voorbereiden. We kijken naar de planning, met welke camera ga je filmen en welke apparatuur heb je verder nog nodig? Uiteindelijk ga je blij zijn met jouw goede voorbereiding, omdat het je op de filmdag veel stress en denkwerk scheelt!

 • Stap 4: filmen

  Een van de leukste gedeeltes van dit proces: we gaan filmen! Naast het (goed!) opnemen van de inhoud, kun je gaan experimenteren met het maken van verschillende shots. We nemen een paar belangrijke basisprincipes van het filmen met je door. Kennis die je vanaf nu kan toepassen in elke video die je gaat maken.

 • Stap 5: de montage

  Het fijne aan deze cursus is dat we de montage een stuk gemakkelijker voor je kunnen maken! Of eigenlijk: dat doe je zelf. Door de strakke voorbereiding hierboven heb je de hele basis van je video al liggen. Het enige dat je nu nog doet is alles op de juiste manier achter elkaar plakken. Natuurlijk nemen we ook de hele montage stap voor stap met je door. We werken in deze cursus met vooral met iMovie, Adobe Premiere en Davinci Resolve, maar de principes die we laten zien kun je in elk montageprogramma toepassen.


Extra

En we je ook nog graag een leuk extraatje! We hebben aantal geluidseffecten die wij zelf hebben gemaakt en die wij zelf heel graag gebruiken voor je verzameld, zoals de plopjes en wooshes die je van onze overgangen kent en de voetstappen uit onze video intro. Die collectie geluidseffecten krijg je gratis bij deze cursus. Zodat jij ze ook in jouw video's kunt gebruiken! Je mag deze effecten zowel commercieel als niet-commercieel gebruiken. Alle gebruiksregels - en dat zijn er niet veel 😉 - vind je op deze pagina.

Na deze cursus weet jij...


  • Wat je beter wel en niet kunt vertellen in je bedrijfsfilm
  • Hoe je jouw verhaal omzet in beeld
  • Hoe je je montage eenvoudiger kunt maken met de juiste voorbereiding
  • Hoe je aantrekkelijke thumbnails maakt
  • Hoe je een script maakt
  • Hoe je met alleen een smartphone al een professionele feel geeft aan je video
  • Hoe je jouw filmdag zo voorbereid, dat je niet voor verrassingen komt te staan
  • Hoe je mooie, passende shots kunt maken
  • Hoe je geluid goed opneemt, een van de belangrijkste kenmerken van een goede video!
  • Dat je met al die opgedane kennis vaker kunt gaan filmen 😀

  Handige downloads helpen je stap voor stap de inhoud van je video te bepalen

  Film met je telefoon of een camera, de keuze is aan jou!

  Binnen 30 dagen niet tevreden? Dan krijg je je geld terug

  Leer waar je wilt,
  wanneer je wilt,
  en op je eigen tempo

  Het resultaat

  Tijdens de cursus werken we toe naar een video zoals deze:


  Veelgestelde vragen

  Algemeen

  Montage

  Over de cursus

  Kies je pakket

  Om ervoor te zorgen dat je het maximale uit jouw cursus haalt, kun je bij ons kiezen uit twee pakketen. De eerste mogelijkheid is om de cursus te volgen zoals hij is. Je krijgt dan alles wat hierboven omschreven staat, en kunt vragen stellen onder de les.

  Wil je dat wij feedback geven op je script of montage? En jou voorzien van extra, persoonlijke tips? Kies dan voor de cursus met VideoCoach. Je krijgt van ons 2 skype sessies van een half uur, waarbij wij persoonlijk met jou meedenken om je video nog beter te maken.

  Je vindt meer informatie over deze sessies in ons product 'de Videocoach'. Normaal kosten deze sessies 99,- euro per stuk. De cursus + VideoCoach sessies zouden samen op 423,- euro uitkomen. Maar omdat je een pakket aanschaft krijg je korting!


  Bedrijfsfilm cursus

  €225

  inclusief BTW


  • Bedrijfsfilm maken van A tot Z

  • Voorbereiden, filmen en montage

  • Hoe maak je een thumbnail

  • Stel je vragen aan ons onder de lessen

  • 2x persoonlijke skypesessie zoals omschreven in de VideoCoach

  Volg alleen de cursus