De basis van Greenscreen

(2)

Met een greenscreen kun je ontzettend veel! Maar er kan ook veel misgaan… Voor een echt goede greenscreen video, zul je de techniek goed moeten begrijpen. De techniek van het filmen, en die van het ‘keyen’: het in de computer vervangen van de groene achtergrond, voor een nieuwe achtergrond.

Na het volgen van deze cursus weet je welke apparatuur je nodig hebt, hoe je die apparatuur op de juiste manier opstelt en waar je tijdens het filmen rekening mee moet houden. Natuurlijk gaan we ook – niet onbelangrijk – uitgebreid in op de nabewerking. Hoe knip je het groen weg en vervang je dat voor een andere achtergrond? En hoe zorg je ervoor dat jouw video er uiteindelijk mooi en geloofwaardig uitziet? Je krijgt: 

10 diepgaande lessen
 3 handige downloads
 Ruim 3,5 uur aan exclusieve video’s
 Online feedback
 De volledige cursus online
 Nu beginnen
 Certificaat van deelname
 Tevredenheidsgarantie

Volg deze cursus

€159,00 – €192,00


Over Riske

“Ik werk al bijna 15 jaar als professioneel filmmaker en heb in die tijd ook regelmatig met greenscreens gewerkt. Het filmen van een greenscreen video is altijd weer even spannend, omdat er zo veel bij komt kijken. 

Uiteindelijk zit het geheim van een goede greenscreen video in het goed belichten en opnemen, en daarna in je vaardigheid in de nabewerking. 

Ik merk dat hoe vaker ik werk met een greenscreen, hoe makkelijker het wordt. En dan wordt het ook gewoon heel erg leuk om te doen, én heb je een gaaf eindresultaat. 

In deze cursus wil ik daarom graag mijn ervaringen met het werken met greenscreen met jou delen. Ik leg de complexe materie op een begrijpelijke en toegankelijke manier uit, zodat jij  tot een prachtig resultaat kan komen!"

In deze cursus


 • Script & ideeën

  In de eerste lessen beginnen we met de voorbereiding. Wat ga je precies maken, welke mogelijkheden heb je daarbij, en waar moet je aan denken? Ook kijken we alvast vooruit naar de nabewerking. Waar ga je mee ‘keyen’ en hoe heeft dat invloed op de rest van de keuzes die je moet maken? En: ga alvast op zoek naar de achtergronden die je in de montage wilt gebruiken.

 • Greenscreen benodigdheden

  In de volgende lessen duiken we in de apparatuur en andere spullen die je nodig hebt voor het filmen. Zo gaan we bijvoorbeeld in op de vraag: kun je beter een bluescreen gebruiken dan een greenscreen? En waar moet je allemaal aan denken en welke apparatuur raden wij aan? Hierbij krijg je een handige boodschappenlijst

 • Greenscreen set bouwen & filmen

  In deze lessen gaan we stap voor stap de greenscreen studio opbouwen, de instellingen controleren, en tenslotte: filmen. Het is belangrijk deze stappen goed te doen! Hoe beter je je set bouwt en je greenscreen opneemt: hoe minder je in de montage hoeft te corrigeren. In deze lessen nemen we echt de tijd, om ervoor te zorgen dat elk detail aan bod komt, en jij precies weet waar je op moet letten voor een goede opname.

 • Nabewerking

  In de laatste lessen gaan we met de computer aan de slag. We duiken verschillende montage programma’s in om te laten zien hoe je de groene achtergrond vervangt voor een nieuwe achtergrond. Dit doen we in iMovie, Adobe Premiere Pro, Adobe After Effects en DaVinci. De theorie is natuurlijk toepasbaar op elk programma!

Naar de cursus

Wat cursisten zeggen

"Na jullie cursus kan ik eindelijk, na al jaren greenscreen video’s te hebben gemaakt, al mijn beginnersfouten herstellen. Jullie weten ingewikkelde materie op een heldere en gezellige manier te brengen. Ik heb enorm veel geleerd en werd ook nog heel blij van jullie."

Femke Wesly

Lees alle reviews

Na deze cursus weet jij...


  • Of je gaat filmen met een greenscreen of een bluescreen
  • Welke apparatuur je nodig hebt voor het opbouwen van je filmset
  • Hoe je een groene achtergrond overtuigend vervangt door een andere achtergrond, zonder gekke bijeffecten
  • Hoe greenscreen monteren werkt in iMovie, After Effects, Premiere Pro en DaVinci Resolve
  • Welke camera instellingen het beste zijn bij het filmen met een greenscreen
  • Hoe je je lampen op de juiste manier afstelt zodat je geen gekke lichtvlekken in je greenscreen krijgt
  • Hoe je simpele problemen met de key oplost
  • Hoe je tot een overtuigend eindresultaat komt

  Techniek van het greenscreen filmen en monteren eenvoudig uitgelegd

  Stel je vragen online, direct aan ons

  Binnen 30 dagen niet tevreden? Dan krijg je je geld terug

  Leer waar je wilt,
  wanneer je wilt,
  en op je eigen tempo

  Veelgestelde vragen

  Algemeen

  Montage (keyen)

  Over de cursus

  Greenscreen cursus

  €159

  inclusief BTW


  • Greenscreen filmen van A tot Z

  • Nabewerking van de greenscreen opnamen

  • Stel je vragen aan ons

  • Lessen over video monteren

  Volg 1 cursus