De basis van video monteren

(11)

In deze cursus leren we jou de basis van monteren. Met die basiskennis kun je in principe in elk montageprogramma aan de slag. We leren je twee methodes van monteren: een montage met script en een montage zonder script. Met deze twee methodes kun je (bijna) elke video maken!

Je krijgt:

8 uitgebreide lessen over de basis van montage
Toepasbaar in elk montageprogramma
3 uur aan exclusieve video’s
Handig 10 stappenplan voor montage met script
Extra stappenplan voor montage zonder script
Gratis geluidseffecten die wij gemaakt hebben, die je in jouw video’s kunt gebruiken
Kom direct in contact met ons: stel je vragen onder de les
Volg de cursus online, op je eigen tempo
 Met certificaat van deelname
 Tevredenheidsgarantie

Volg deze cursus

€55,00


Leer het montageproces echt begrijpen

Als je niet goed weet hoe je je montage moet beginnen, of je na uren zwoegen achter de computer nog steeds niet de video hebt die je voor je zag, dan ben je zeker niet de enige! Van alle vragen die wij krijgen - en dat zijn er veel 😉 - gaan verreweg de meeste over monteren.

En eerlijk: dat begrijpen we heel goed. Een montageprogramma is erg verwarrend als je er nog nooit mee hebt gewerkt. Waar is elk knopje voor, wat moet je met al die schermen? En als je eenmaal de verschillende functies van je programma snapt, hoe maak je dan van allemaal losse beelden één mooi, goedlopend verhaal?

In deze cursus nemen we stap voor stap het hele montage proces met je door. We beginnen bij de keuze voor het juiste programma. We gaan de montage goed voorbereiden en we nemen niet één, maar zelfs twee verschillende montage methodes met je door. Zodat jij in elke situatie, met of zonder script, weet hoe je jouw montage het beste kunt aanpakken.

Na deze cursus kun je een begin maken met het ontwikkelen van jouw eigen montagestijl.

Wat cursisten zeggen

"De cursus Video monteren basis van De Videomakers is een regelrechte aanrader! Mensen die willen beginnen met video’s leren monteren kunnen na deze cursus meteen op de juiste manier aan de slag.

Je leert de juiste stappen te nemen, van voorbereiding tot publiceren op bijvoorbeeld Youtube of Facebook. Je krijgt op een prettige manier informatie over veelgebruikte montagesoftware, zowel de gratis te downloaden apps als betaalde montage-programma’s. Maar ook waar je op moet letten als je een nieuwe computer of camera wilt aanschaffen.

Niet alleen beginners maar ook wat meer gevorderde video-fanaten zullen in deze basiscursus nog heel wat bruikbare tips en tricks te horen krijgen. Hoe kun je je hardware en software optimaal instellen, hoe maak je animaties, video- en audioeffecten en wanneer pas je die toe.

Kortom: deze cursus is een must voor IEDEREEN die betere video’s wil leren maken: jong en oud, beginner en gevorderde, gevulde portemonnaie of platzak. En is dubbel en dwars de investering waard!"

Jeffrey Jansen, fan

Lees alle reviews


Over Riske

“Ik monteer al ruim 15 jaar professioneel video's, voor opdrachtgevers, voor het Youtubekanaal van de Videomakers, voor mijn eigen Youtubekanaal, noem het maar op. Ik vind het monteren altijd een magisch moment. Het is het moment waarop alles samenkomt en je video echt gaat leven.

Natuurlijk herken ik ook de montage frustraties en heb ik geleerd hoe je deze gedeeltelijk kunt voorkomen door een goede voorbereiding, en doordat je je montage programma steeds beter leert kennen. Ik werk zelf graag in Adobe Premiere Pro, maar ik geloof ook dat goed monteren niet afhangt van het programma waarin je werkt. Het belangrijkst is dat je vertrouwd raakt met de software en niet schrikt van de technische obstakels die soms op je montagepad verschijnen. Ik ga je leren hoe je met de techniek omgaat, waardoor je niet meer met het programma bezig bent, maar met je video en het verhaal dat je wilt vertellen."

Cursus opbouw

Het bijzondere aan deze cursus is dat we ons niet richten op 1 montageprogramma. We leren je de theorie achter het monteren. Met die theorie kun je uiteindelijk in elk programma een goed verhaal neerzetten, simpelweg omdat je snapt hoe je een video moet opbouwen.

De kern van een goede montage zit hem niet in flashy overgangen, kleurfilters en zelfs niet in de mooiste beelden. Het gaat erom dat jij weet welk shot je op welk moment inzet, en waarom je dat doet.

De cursus bestaat uit een aantal waardevolle elementen:


 • Montage programma's

  Kies het montage programma waarmee jij aan de slag wilt gaan.

 • Je montage voorbereiden

  Voor je je montageprogramma opent is het belangrijke en aantal dingen goed voor be bereiden, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

 • Methode 1: Monteren in 10 stappen

  Wij raden je aan om altijd een script te maken voor je gaat filmen, zodat je goed weet wat je gaat maken. In deze methode doorloopt Riske de 10 stappen die je zet als je met een script gaat monteren.

 • Pro tips

  In deze les deelt Riske haar ervaringen na 15 jaar video's monteren. Wat zijn de belangrijkste focuspunten van de montage?

 • Overgangen

  Een goede montage herken je aan de zorg voor detail! Dus welke overgangen kies je, hoe verberg je een knip in gesproken tekst op een mooie manier en hoe lang laat je een shot staan?

 • Meer dan monteren

  Tijdens de montage kan je ook elementen gebruiken die je in een ander programma maakt. We kijken naar het maken van een simpele animatie, Adobe Photoshop en het opnemen van je scherm.

 • Methode II (extra!): Monteren zonder script

  Naast het 10 stappenplan voor een montage met script, delen we ook een extra methode met je: monteren zonder script. Een net iets andere aanpak die je bijvoorbeeld erg goed van pas komt als je wilt gaan vloggen!

 • Montage problemen oplossen

  Monteren is voor je computer een zwaar en ingewikkeld proces. Dat gaat vaak goed, maar soms niet. We geven je graag een aantal oplossingen voor veelvoorkomende montage hindernissen. Dat je computer soms niet meewerkt is niet erg, gebeurt ons ook ;), als je maar weet hoe je naar een oplossing toe kan werken.

Naar de cursus

Na deze cursus weet jij...


  • Of je gaat filmen met een greenscreen of een bluescreen
  • Welke apparatuur je nodig hebt voor het opbouwen van je filmset
  • Hoe je een groene achtergrond overtuigend vervangt door een andere achtergrond, zonder gekke bijeffecten
  • Hoe greenscreen monteren werkt in iMovie, After Effects, Premiere Pro en DaVinci Resolve
  • Welke camera instellingen het beste zijn bij het filmen met een greenscreen
  • Hoe je je lampen op de juiste manier afstelt zodat je geen gekke lichtvlekken in je greenscreen krijgt
  • Hoe je simpele problemen met de key oplost
  • Hoe je tot een overtuigend eindresultaat komt

  Techniek van het greenscreen filmen en monteren eenvoudig uitgelegd

  Stel je vragen online, direct aan ons

  Binnen 30 dagen niet tevreden? Dan krijg je je geld terug

  Leer waar je wilt,
  wanneer je wilt,
  en op je eigen tempo

  Veelgestelde vragen

  Algemeen

  Montage (keyen)

  Over de cursus

  Greenscreen cursus

  €159

  inclusief BTW


  • Greenscreen filmen van A tot Z

  • Nabewerking van de greenscreen opnamen

  • Stel je vragen aan ons

  • Lessen over video monteren

  Volg 1 cursus