Cursus crowdfunding video maken

(5 sterren uit 4 reviews)

De mensen om je heen zó enthousiast maken over je plannen dat ze meedoen aan je crowdfundingsactie, of vrijwilliger willen worden op je evenement? In deze cursus leer je stap voor stap hoe je een wervende video maakt. Een video waarmee je jouw verhaal op een persoonlijke manier met anderen kunt delen. Omdat een goede video je crowdfundingsactie of werving echt kan maken of breken. Deze cursus is erg geschikt voor jou als je weinig filmervaring hebt, of als je niet goed weet waar je eigenlijk moet beginnen. We nemen het hele filmproces stap voor stap met je door: van idee naar script, naar filmen en tenslotte natuurlijk de montage.

Je krijgt:

4 uitgebreide lessen, onderverdeeld in 16 hoofdstukken
Het hele filmproces stap voor stap uitgelegd, van inhoud tot montage
Direct contact met ons: stel je vragen onder de les
5 handige downloads
Na betaling direct online beginnen
Tevredenheidsgarantie

Volg deze cursus

€49,00

Haal alles uit je crowdfunding campagne

Een goede video is een onmisbaar onderdeel van je crowdfunding campagne. Het is een fantastische manier om jezelf, en je project aan toekomstige donateurs te laten zien. Voor veel platformen is het zelfs verplicht een video aan je campagne toe te voegen.

Wil je geen filmmaker inhuren en voor een klein bedrag zelf een mooie video maken? Ook met weinig filmervaring? Dan is deze cursus er voor jou. Wij begeleiden je stap voor stap door het hele filmproces heen. Van idee tot montage. Zodat je met jouw video je campagne een powerstart kan geven.


Voor wie is deze cursus?

We hebben deze cursus speciaal gemaakt om kunstenaars, ondernemers, uitvinders en creatieven die gaan crowdfunden, te ondersteunen bij het maken van hun video. Maar eigenlijk is deze cursus geschikt voor iedereen die met video een publiek wil enthousiasmeren voor een project. Wil je vrijwilligers oproepen mee te doen aan je evenement? Een video meesturen met een fondsenaanvraag? Ook dan kan je deze cursus stap voor stap volgen.

Cursisten over deze cursus

"Ik heb veel gehad aan deze cursus. Het zit bijzonder goed in elkaar en bevat veel tips waar je echt iets aan hebt. Grietje en Riske lijken over je schouders mee te kijken en je aan te moedigen, en dat had ik echt even nodig. Sterker nog, ik ben dat schrijven, filmen en monteren echt leuk gaan vinden! Bedankt dames!"

Jeroen Robbertsen

Lees alle reviews


In deze cursus

In deze cursus nemen we je mee door het proces van het maken van een video die geschikt is voor je campagne. Dat doen we in 4 lessen, die zijn onderverdeeld in 16 losse hoofdstukken. Kortom, een zeer uitgebreide cursus!


 • Script & verhaalopbouw

  We beginnen deze cursus met de opbouw van je verhaal. Welke boodschap wil jij overdragen? En hoe overtuig je je kijker ervan dat ze een bijdrage gaan leveren aan jouw crowdfunding campagne? We bespreken welke vorm je het beste kunt kiezen voor je video, hoe lang je je video het beste kunt maken, hoe je jouw boodschap persoonlijk maakt en we gaan aan de slag met het schrijven van een script.

 • Apparatuur & voorbereiding

  Als je weet wat je wilt vertellen, is de volgende stap natuurlijk: hoe ga je dat vertellen? In het tweede deel van deze cursus gaan we nadenken over beeld. We gaan je helpen bij het maken van een storyboard, en we gaan het hebben over het afwisselen van drie soorten shots: zodat je video nog dynamischer wordt.

 • Filmen

  Een van de leukste momenten van de cursus is aangebroken: we gaan filmen! Voor je echt aan de slag gaat hebben we nog een hoop tips voor je die je filmdag makkelijker maken, en die zorgen voor een mooier eindresultaat. We gaan het hebben over camera (of telefoon!) instellingen, compositietips voor mooie shots, en over het allerbelangrijkste van je video: goed geluid. Na al deze informatie heb je genoeg kennis om je video naar een hoger plan te tillen!

 • Monteren

  Alle voorbereidingen en de opnamen komen samen tijdens de montage, om de film te worden die je in gedachten had. We bespreken de theorie & de techniek die je nodig hebt om een montage goed aan te pakken. Ook delen we een handig stappenplan met je, om je montage gestructureerd aan te pakken.

 • Je video is af!

  Als je alle stappen hebt doorlopen, is jouw crowdfundingvideo af! Klaar om te delen met vrienden, familie, volgers en andere geïnteresseerden die jou hopelijk gaan helpen je doelen te bereiken.

Na deze cursus weet jij...


  • Hoe je mensen enthousiast maakt voor jouw project, in een video van slechts een paar minuten.
  • Welke vorm het beste past bij jouw verhaal.
  • Welke lengte ervoor zorgt dat jouw boodschap goed overkomt.
  • Hoe je shots afwisselt voor meer dynamiek in je video.
  • Hoe je een script schrijft.
  • Welke stappen je doorloopt tijdens je opnamedag.
  • Hoe je jouw video er goed uit kan laten zien, zonder dure apparatuur.
  • Hoe je geluid goed kan opnemen, zodat jouw boodschap goed overkomt.
  • Hoe je de montage overzichtelijk en eenvoudig houdt.

  Met een klein budget en weinig middelen, toch een mooie video

  Stel je vragen online, direct aan ons

  Binnen 30 dagen niet tevreden? Dan krijg je je geld terug

  Maak vaker video's met de vaardigheden die je leert

  Veelgestelde vragen

  Apparatuur & montage

  Over de cursus