Cursus 'Beter gevonden worden op Youtube'

(5 sterren uit 9 reviews)

Per dag worden miljoenen minuten video geüpload op Youtube. Hoe zorg je ervoor dat mensen in die berg van aanbod, nu juist jouw video vinden?

In deze cursus leren we je de basisprincipes van gevonden worden op Youtube. We gaan kijken hoe je individuele video’s beter naar boven kunt laten komen binnen Youtube, en hoe je je kanaal in het geheel mooi vormgeeft. Zodat het uiteindelijk een fijn geheel wordt waar je kijker graag naartoe komt!

Deze cursus is vooral geschikt voor jou als je net een Youtube kanaal bent begonnen, of een kanaal dat je al langer hebt een extra boost wilt geven.

Volg deze cursus

€29,00

Leer Youtube kennen

Om succes te halen uit je Youtubekanaal, zul je moeten weten hoe Youtube werkt. Je zou denken dat je kijker zelf bepaalt welke video zij of hij wil bekijken, maar realiseer je ook: als kijker zie je nooit alle miljarden video's die er op Youtube te vinden zijn! Youtube maakt altijd een voorselectie waar je als kijker uit kunt kiezen. En hoe zorg jij er nu voor dat jouw video de beste kans heeft bij die selectie te zitten? In deze cursus gaan we het daarover hebben.


Wat cursisten zeggen

"Nu ik eindelijk besloten heb écht te starten met mijn YouTubekanaal, ben ik de video’s van De videomakers aan het bingen geweest. Een cursus kon daarbij niet ontbreken, en ik heb er geen seconde spijt van gehad. Ik had al een goede basiskennis van YouTube (want natuurlijk ben ik een actieve gebruiker, en heb ik sporadisch wel eens video’s geüpload), maar ik heb er alsnog veel uitgehaald.

Niet alleen liep ik moeiteloos door de informatie omdat het de perfecte combinatie was van tekst en video, maar ook werden er dingen uitgelegd waarvan ik niet eens had kunnen bedenken dat ze uitgelegd moesten worden (bijvoorbeeld hoe het algoritme van YouTube werkt en welke stappen je niet moet vergeten bij het uploaden – spoiler alert: je denkt dat je ze allemaal al weet, maar dat weet je niet).

Dus als je nog twijfelt: de prijs is goed, je bent een paar uur bezig, en hebt daarna de perfecte basis om eindelijk écht te beginnen. Waar wacht je nog op?"

Sanne Hillemans

Lees alle reviews


Opbouw

We gaan dieper in op de werking van Youtube aan de hand van de volgende onderwerpen:


 • Hoe vinden mensen jouw video?

  In het eerste gedeelte van deze cursus gaan we in op de verschillende manieren waarop een kijker bij jouw video terecht kan komen. En kijken we welke rol Youtube hier zelf in speelt.

 • De belangrijkste factoren

  In dit gedeelte van de cursus kijken we naar de twee belangrijkste factoren die bepalen of Youtube jouw video aan meer mensen zal aanraden, of niet.

 • Video's optimaliseren

  Nadat je in Youtube een video hebt geüpload kun je nog van alles instellen. Wat zet je waar? Hoe zorg je voor goede zoektermen? En hoe maak je een aantrekkelijke thumbnail? Er zit behoorlijk wat informatie in dit gedeelte dus ga er goed voor zitten 😀

 • Je kanaal

  Als we alle ins en outs van de individuele video hebben bekeken, is het tijd om ook je kanaal onder de loep te nemen. We gaan er een mooi uithangbord van maken waar je kijker graag naar terugkeert!

 • Overige tips

  We eindigen de cursus met nog een aantal handige extra tips die je meteen kunt toepassen op jouw kanaal.


Let op!

Denk je erover om ook de cursus 'Thumbnails maken' te volgen, of heb je deze al gevolgd? De informatie in die cursus zit bijna 1 op 1 ook in die cursus. Je hoeft dus niet beide cursussen te kopen om toch alle kennis te krijgen! In dat geval raden wij aan om alleen de cursus waar je nu naar aan het kijken bent te volgen 🙂 Heb je de cursus 'Thumbnails maken' al gekocht en wil je ook deze cursus nog volgen? Neem dan even contact met ons op!

Ontvang een certificaat na afronding van de cursus

Stel je vragen online, direct aan ons

Binnen 30 dagen niet tevreden? Dan krijg je je geld terug

Direct toegang tot de online leeromgeving

Veelgestelde vragen